Byggerådgivning for erhverv
Kvalitetssikring - sikring af din troværdighed og tryghed
Kvalitetssikring udgør et samlet hele af alle de aktiviteter, der undervejs i en byggeproces udføres af bygherre, rådgivere og udførende for at sikre at gældende regler overholdes, at bygherre får det ønskede projekt og at de udførende har gjort deres arbejde godt.
Kvalitetssikring kan for nogle være en uoverskuelig og tidskrævende proces, der er svær at nå i en travl hverdag. Dog er det en vigtig brik i puslespillet, da det bl.a. er din garanti for et godt og vel-udført arbejde. Samtidig kan det være med til at forhindre forsinkelser og fordyrende efterarbejder.
Hos LF Byggerådgivning kan jeg fx hjælpe dig med følgende:
- Kvalitetssikringsstrategi - at få skabt en brugbar og funktionel strategi, samt at vedligeholde den.
- Digitalt overblik - at få fundet det rigtige digitale værktøj, der kan løfte opgaven med at gøre den daglige kvalitetsrutine nem for dig og dit firma.
- Instruktion og oplæring - at få instrueret og oplært dig og dit personale i den ændrede arbejdsgang og at få det implementeret som en god rutine hos alle.
- Overholdelse af tidsplaner - at vi sammen får udarbejdet kvalitetsoplæg og beskrivelse af jeres planlagte kontroller, samt de udførte kontroller i tide inden jeres entrepriseopstart, samt i forbindelse med afslutning.
- Konflikthåndtering - at få skabt et samlet produkt, der kan bruges aktivt ved evt. tvister undervejs i byggeprocessen, så konflikter minimeres eller undgås.
Kvalitetssikring efter DS 1140 standarden
DS 1140 – Dokumentation af bærende konstruktioner er den standard, der skal leves op til, hvis man er udførende af bærende konstruktioner på projekter, der er indplaceret i konstruktionsklasse KK2 – KK4. Den omfatter foruden bygningskonstruktioner også anlæg, tilknyttet til bygninger, herunder også midlertidige anlæg i udførelsesperioden.
I denne standard er der foruden ens egenkontrol også krav om en uafhængig kontrol, samt dokumentation af denne. Kontroltyper, omfang og dokumentationen af dette, kan jeg hjælpe dig med at få skabt rammerne om, så du kan komme godt i gang med at arbejde under denne standard.
Kontakt mig i dag og lad os få en snak om hvordan jeg kan hjælpe dig/jer.
Kvalitetssikring.
I forbindelse med køb af en ejendom oplever mange, at BBR-meddelelsen ikke stemmer overens med virkeligheden. Derfor vil man ofte stå med en lovliggørelses sag på den pågældende ejendom.
Det kan være ret uoverskueligt at skulle finde ud af hvornår byggeriet er opført, hvilke regler der gjaldt på opførelsestidspunktet og om disse er overholdt. Samtidig med skal der søges en lovliggørende byggetilladelse hos kommunen via ansøgningsportalen Byg og Miljø, som også ofte giver anledning til en del spørgsmål.
Og hvad nu hvis reglerne ikke er overholdt og man ikke kan få bygningen lovliggjort, hvad så? Ja så skal man måske foretage nogle bygningsmæssige ændringer for at den så kan lovliggøres eller i værste fald skal man nedrive bygningen.
Disse tvivlsspørgsmål kan jeg hjælpe dig med at belyse.
Kontakt mig gerne i dag og lad os få en snak om hvad jeg kan hjælpe dig med.
Lovliggørelse
af byggeri.
Overvejer du at skulle nedrive en bygning, bygge nyt- om eller til, kan jeg hjælpe dig med at komme i mål med opgaven.
Der er mange ting at tage hensyn til, når man gerne vil rive ned, bygge nyt-, om, eller til. Både bygningsreglementets bestemmelser, evt. landzonebestemmelser, lokalplaner og tinglyste deklarationer/servitutter og måske frednings- eller bevaringsbestemmelser. Samtidig kan ansøgningsportalen Byg og Miljø også ofte give anledning til mange spørgsmål, som jeg kan hjælpe med at belyse.
Har du brug for hjælp til dit byggeprojekt, så kontakt mig gerne i dag og lad mig høre nærmere om hvad dine tanker er og hvordan jeg kan hjælpe dig.